Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1

1. Czy kiedykolwiek wcześniej stosowałeś/łaś już jakieś diety? Jeśli tak to jakie?
Tak, od wielu lat stosowałam różne diety, najczęściej padało na dietę abc, owocową, oraz miałam kilkukrotne podejście do diety jajecznej.
2. Czy stosujesz lub stosowałeś/łaś całkowite głodówki? Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Stosowałam ale uważam, że na dłuższą mete tylko spowalnia proces efektu który próbujemy uzyskać, są wporządku na krótki okres czasu tak max 2 dni, inaczej metabolizm nie wyrobi co będzie nam potem utrudniać sprawe. Uważam, że warto chociaż zjeść 250 kcal na dzień, żeby chociaż trochę pobudzić metabolizm.
3. Czym jest dla Ciebie ruch pro-ana i jaki jest Twój stosunek do tzw. dekalogu?
Siedze w tym już od 6 lat i aktualnie ruch pro-ana to jedno z niewielu miejsc gdzie mogę się poczuć zrozumiana i gdzie też mogę zrozumieć innych. Mimo wszystko niektóre części tego ruchu niestety uważam za szkodliwe ze względu na to, że jednak młodsze osoby mogą też się na to natknąć. Co do dekalogu to oprócz tego, że staram się go trzymać i zawsze mam go gdzieś z tyłu głowy to nie mam za wiele do powiedzenia.
4. Jaki jest Twój stosunek do pro-mia?
Podobny jak do pro-ana, lecz w nim nie jestem aż tak zagłębiona, był okres gdzie byłam bardziej z nim związana ale był to krótki okres czasu od którego minęły 3 lata. Mimo wszystko jednak bardziej odnajduje się w anie, bo w niej chodzi o samokontrole na czym mi zależy też z innych powodów.
5. Jak obecnie wygląda Twoja dieta? Jesteś na jakiejś konkretnej, ograniczasz kalorie, zaczynasz coś nowego? Podaj swoje bilanse (jadłospis) z ostatnich 2-3 dni.
Aktualnie po prostu ograniczam kalorie ale nie stosuje sie konkretnej diety, dzisiaj zjadłam na śniadanie jedno jajko i na obiad makaron z warzywami i kawałkami kurczaka, wczoraj zjadłam na obiad zupe warzywną i wieczorem zjadłam płatki z mlekiem czego strasznie żałuje.
6. Jaka jest Twoja waga: a) obecna b) najwyższa c) najniższa d) docelowa? Ile masz lat i ile masz wzrostu?
a) 56,5kg b) 68kg c) 44kg d) 39kg mam lat 16 i mam wzrost 171cm.
7. Jak wygląda Twoja aktywność fizyczna? Ćwiczysz coś?
Chodzę na treningi z strzelectwa w wtorki czwartki piątki i czasem w soboty gdzie zawsze przed samym strzelaniem mam ćwiczenia pół godziny przed zaczęciem strzelania. W samym domu też poświęcam czas na ćwiczenia oraz staram się codziennie robić chociaż 10k kroków dziennie w ciągu szkoły, a w weekendy wychodze na długie spacery na których staram się dobijać 20k-25k kroków (oczywiście wtedy kiedy mam na to czas, gdy nie mam czasu to robię 15 k kroków w weekendy).
8. Czy byłaś/łeś już lub jesteś na jakimś innym forum pro-ana?
Więcej razy byłam na jakiś grupach na mess albo przeglądałam blogi dostępne ogólnie, no forum byłam jednym ale nie długo, bo wtedy nie przyłożyłam się do systematyczności.
9. Od jak dawna się odchudzasz i kiedy trafiłeś/łaś na pro-anę?
Moje pierwsze podejścia do odchudzania się zaczęły się jak miałam 10 lat, a w wieku 11 lat odkryłam ruch pro-ana.
10. Jakie są Twoje oczekiwania wobec tego forum? Czemu chcesz tu z nami być?
Chce mieć w końcu jakąś motywacje, żeby znowu bardziej wziąść się za siebie
11. Jak u ciebie z wolnym czasem? Czy jesteś w stanie udzielać się na forum regularnie, co najmniej raz na 2-3 dni (poza losowymi przypadkami)?
Z czasem wolnym jest u mnie słabo ale napewno znajde czas w ciągu tygodnia, aby napisać chociaż krótki wpis. Moim planem jest udzielanie dokładnego raportu całego mojego tygodnia w weekendy. Oczywiście jak tylko będę miała wolniejszy tydzień to będę pisała jak najwięcej się da
12. Czy jesteś świadomy faktu, że na forum znajdują się osoby o różnych poglądach, stosujące rozmaite diety o różnym stopniu restrykcyjności i każdej takiej osobie w tym samym stopniu należy się wsparcie oraz że nikt nie ma monopolu na prawdę?
Tak jestem świadoma i wiem czego mogę się spodziewać.
Strony: 1